Jak se dělí a co o ní vlastně víme?

Dnes se budeme bavit o něčem, co moc dobře všichni známe a hned si pod tímto tématem jistě představíte svůj denní šálek přídělu dobré a kvalitní zrnkové kávy. Pro vaření této pochutiny se v našich zeměpisných šířkách používají pouze dva základní typy této suroviny. Jsou to arabica a robusta. Z toho arabika je zřejmě nejznámější, protože ji tvoří až 70% celé světové produkce. Je to druh s menším obsahem kofeinu, avšak naprosto dostačujícím pro veškeré účely, a se svou výraznou chutí a vůní.

Vzácný druh

Poměrně méně známým, ale o to vzácnějším druhem zůstává například taková cibetková káva, která je velice specifická a hodně drahá na naše poměry. Prochází totiž zažívacím traktem malých šelmiček, cibetek, po kterých se sbírají jejich trusy a vzniká tak tato úžasná pochutina, která je ale opravdu hrozně vzácná.